Top
Almuñecar – Spanska solkusten 19 okt. – 2 nov. 2019
Boka resa nu

Almuñecar – Spanska solkusten 19 okt. – 2 nov. 2019

I pittoreska Almuñécar, grundat av fenicierna och senare erövrat av romarna, smälter turisterna väl in i spanjorernas vardag. Almuñecar är en lugn stad med ca 28 000 invånare.

Denna del av solkusten kallas Costa Tropical, då klimatet gör att exotiska frukter kan odlas här.
Costa Tropical kan inte jämföras med den ”vanliga” turistiska spanska solkusten, utan här dominerar det genuint spanska. I fjärran finns flera bergskedjor, bland annat Sierra Nevada med Iberiska halvöns högsta berg Mulhacén som är hela 3 481 m.ö.h. Medeltemperaturen varierar mellan 18ºC vintertid och 32ºC sommartid.

Dag 1 Öland/Kalmar – Malaga – Almuñecar
Vi reser från Öland och Kalmar under tidig morgon mot flygplatsen i Köpenhamn. Mitt på dagen lyfter flyget mot Malaga och cirka 3,5 h senare landar vi på den spanska solkusten. Vår reseledare tar oss till vår lokalt inhyrda buss som kör oss de cirka sju milen till Almuñecar. Här checkar vi in på ****Hotell Victoria Playa. Vi har helpension alla dagar, frukost, lunch och middag. Till middagen ingår alltid vatten och 1/4  flaska vin. Hotellets pool är självklart uppvärmd för sköna bad hela dagen. Beläget bara 200 meter från stranden San Cristóbal och 15 minuters promenad från Almuñécars shoppingdistrikt och historiska områden. Hotellet har också ett gym och en stor trädgård med utomhuspool. De luftkonditionerade rummen på Hotel Victoria Playa har gratis Wi-Fi, satellit-TV och egen balkong. Alla rum har även ett eget badrum med hårtork. Hotellets bufférestaurang serverar internationella rätter. Victoria Playa erbjuder också ett varierat underhållningsprogram.

Dag 2 – 14 Almuñecar & utflykter
Här erbjuds underbara dagar för sol och bad, nöjen och avkoppling enligt egna önskemål. En dag ägnar vi åt en busstur till Nerja som är en mysig by. Här råder ett så kallat mikroklimat, tack vare att Nerja ligger skyddat mellan två berg. Staden Nerja är levande året runt tack vare sitt läge och den ständiga skaran av turister som vill upptäcka den här pärlan. Det bor också en stor andel bofasta här vilket bidrar till att staden är lika trevlig att besöka året runt. Nerja skiljer sig från många av de andra orterna på den spanska solkusten genom att man nästan helt saknar hög bebygelse. I stadskärnan finns det bara två- och trevåningshus. Nerja har gott om gågator vilket gör att staden lämpar sig utmärkt för promenader. Strax efter den största stranden, Burriana beach, börjar en gågata som heter Calle Hernando de Carabeo. Gatan slingrar sig fram och då och då skymtar man havet i gliporna mellan de låga husen. På vägen hittar man mest bostadshus, men också några restauranger, grönsakshandlare och klädaffärer. I slutet av gatan hittar man Nerjas hjärta – Balcón de Europa.

Dag 15 Hemresedag
Under förmiddagen är det dags att lämna Almuñecar och starta vår färd hemåt. Bussen tar oss till flygplatsen i Malaga och därifrån fortsätter vi med flyg till Köpenhamn. Där väntar vår transferbuss som kör oss vidare hem till Kalmar och Öland efter en avkopplande och trevlig resa.

Pris:   12.900:-/person i dubbelrum  (enkelrumstillägg 3400:-)

Du får              

  • Transfer Öland/Kalmar – Kastrup tur & retur
  • Transfer Malaga – Almuñecar tur & retur
  • Flyg Kastrup – Malaga t/r
  • 14 övernattningar i dubbelrum med luftkonditionering, dusch/wc
  • 14 frukostbufféer
  • 14 luncher & middagar
  • Bussutflykt x2
  • Väg-, bro- och färjeavgifter
  • Flygskatter och lokala turistskatter
  • Reseledare från Gotravel under hela resan

                    

Förfrågningar      Gotravel   0480-47 54 49 info@gotravel.se

Anmälan    Anmälan görs senast den 1 juli 2019.

Anmälningsavgift    3.500:-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel, bg 437-6844
(Anmälningsavgift återfås ej inom 60 dagar före avresa oavsett anledning till ev. avbokning, rekommenderas att teckna egen reseförsäkring för att skydda sig)

 Slutbetalning    Betalas in senast 30 dagar innan avresa  enligt bokningsbekräftelse                        

Resan garanteras vid 40 bokade platser.
Vi reserveras oss för eventuella ändringar i reseprogrammet samt ändrade flygtider som kan påverka programmet.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel och Tomas Buss AB